Thema's

Programma

Effectiever vraaggestuurd en multidisciplinair werken: een stap verder

In onze gesprekken bij organisaties horen we steeds vaker dat ze vraaggestuurd, multidisciplinair en agile (willen) werken. De complexiteit van vraagstukken neemt toe en bestaande werkvormen voldoen niet meer. Tegelijkertijd zien we op veel plekken worsteling en vraagtekens, want: hoe doe je dat effectief en hoe nut je deze manier van werken maximaal uit? Noem het integraal, inter- of multidisciplinair, opgavegericht of vraaggestuurd werken, tijdelijke coalities of horizontaal organiseren, uiteindelijk gaat het om 1 vraag: hoe bundel je op het juiste moment de juiste krachten om tot de beste oplossing te komen?

Inspiratie uit de filmwereld

De filmwereld kan ons op een verrassende manier inspireren. Hier werken ze al jaren vanuit deze principes en zijn deze inmiddels flink doorontwikkeld. Met het idee voor een verhaal in de hand wordt per fase een team samengesteld uit meerdere disciplines en expertises. Altijd de beste man of vrouw voor het werk dat op dat moment gedaan moet worden. Na elke fase valt het team uit elkaar en wordt een nieuw team samengesteld met de beste mensen voor de volgende fase.

Tijdens A Thousand Views geeft filmmaker Martin Koolhoven een presentatie en zoom-in-sessies samen met zijn crew.

Diversiteit en meerdere perspectieven

Een van de opvallende inzichten vanuit de filmwereld is dat daar veel tijd en aandacht is voor het helder krijgen van de opgave en oplossingsrichtingen. Diversiteit, de blik vanuit meerdere perspectieven, is hierbij essentieel. Over dit onderwerp geeft Joris Luyendijk een presentatie en kun je met hem in gesprek.

Welk programma stel jij hiermee samen?

Met deze thema's hebben we een congres samengesteld in een festivalopzet, met onder meer lezingen en zoom-in-sessies. Je stelt zelf je programma samen en kunt daarbij zelf bepalen waar je de focus legt deze middag. 

Hollandse Nieuwe 

welkom@hnieuwe.nl

087 – 875 95 10

Foto Dot op Home: Martijn Nijenhuis

Foto Joris Luyendijk: Tom Connelissen

Website gemaakt door Wisemice.nl

Congreslocatie

Vrydemalaan 2 Groningen